Thursday, November 21, 2013

O mare onoare, cu usor gust amarui

     La inceputul acestui an am realizat un proiect fotografic, "Viziuni urbane", in care am incercat sa redau in propria interpretare situri culturale din orasul natal, Onesti. Una dintre fotografii, realizata prin procedeul expunerii multiple, reproduce mozaicul din sala de gimnastica, un perete de 200mp, 500.000 de piese, cioplite manual si aplicate de maestrul Constantin Berdila,  infatisandu-i pe Nadia Comaneci si pe Dan Grecu.
     Un mozaic cu o incarcatura emotionala fantastica si o istorie zbuciumata (va recomand sa cititi reportajul lui Gabriel Berceanu pe site-ul gsp.ro ). Fotografia a fost reprodusa in serie limitata, un print a ajuns (spre marea mea onoare) prin amabilitatea prof. univ. Vlad Ciobanu in posesia doamnei Berdila, maestrul stingandu-se din viata in toamna anului trecut, un alt print a participat alaturi de intreaga colectie la o licitatie in scopuri caritabile organizata de catre Rotary Club Onesti, si inca un print, de asemenea alaturi restul colectiei, a fost donat Bibliotecii Municipale "Radu Rosetti" din Onesti, ca semn al recunostintei pentru efervescenta culturala pe care o insufla acestui mic oras.
     Am fost onorat, din nou, sa aflu ca acest din urma print  ii va fi daruit Nadiei Comaneci in cadrul celei de-a 40-a aniversare a CSM Onesti. Mi-as fi dorit sa-i fi putut darui personal tabloul, insa voi fi nevoit sa ma multumesc cu cele cateva cuvinte scrise pe spatele fotografiei,
                                                            
                                                       Cu deosebita admiratie,
                                                                                Stefan Neagu.



No comments:

Post a Comment